Zorgpremie in 2021 60 euro hoger

0

De basisverzekering wordt in 2021 opnieuw duurder. Zeker gezien de kosten die de corona-crisis met zich meebrengt, werd een premieverhoging al verwacht. Haagse bronnen meldden aan het AD dat het kabinet op Prinsjesdag een stijging bekendmaakt van ongeveer 62 euro. Dat is iets meer dan 5 euro extra per maand.

De stijging die gisteren uitlekte, gaat om de ‘nominale premie’. Dit is de premie die verzekeraars, volgens het ministerie van VWS, minimaal moeten rekenen om de te verwachten zorgkosten te kunnen dekken. Uiteindelijk bepaalt iedere zorgverzekeraar zelf zijn premie. Die kan lager of hoger zijn. Verzekeraars moeten hun premies uiterlijk op 12 november bekendmaken. De afgelopen jaren probeerden verzekeraars premiestijgingen nog te beperken, door een deel van hun reserves in te zetten. Dit wordt sowieso steeds moeilijker, en zeker nu er dit jaar veel extra kosten gemaakt zijn om corona te bestrijden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.