Zorgkosten gemiddeld 2.100 euro

0

Voor de zorg die valt onder de basisverzekering werd door verzekeraars per persoon gemiddeld 2.100 euro vergoed in 2010, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Voor vrouwen ligt dit hoger dan voor mannen. Meer dan de helft van deze kosten is voor ziekenhuiszorg.

Mannen kwamen in 2010 uit op gemiddeld 1.980 euro zorgkosten vanuit de basisverzekering. Vrouwen kwamen uit op 2.220 euro. Dat dit voor vrouwen hoger ligt, komt vooral doordat zij hogere kosten maken in de vruchtbare leeftijd voor ziekenhuiszorg, verloskunde en kraamzorg en medicijnen. Op andere leeftijden zijn de kosten van mannen hoger, vooral doordat zij op hogere leeftijd vaker in het ziekenhuis worden opgenomen.

Ziekenhuiszorg neemt met 54% verreweg het grootste deel in van de zorgkosten uit de basisverzekering. Medicijnen komen met 15% op de tweede plaats en tweedelijns geestelijke gezondheidszorg met 12% op de derde plaats. Huisartsenzorg vertegenwoordigde 6%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.