Zorgen voor elkaar; onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

0

De laatste twee maanden van het jaar staan gewoonlijk bekend als het zorgseizoen. Dat 2020 een roerig jaar is geweest voor de zorg is een understatement. Zorgaanbieders hebben behandelingen moeten uitstellen en annuleren terwijl het ziekenhuispersoneel overuren draaide. Covid-19 had een enorme impact op de samenleving en ‘zorg voor jezelf en voor elkaar’ was dan ook de oproep. Wij, de verzekeraar en het intermediair, leveren hierbij onze bijdrage.

‘Zorgen voor elkaar betekent ook het toegankelijk maken en houden van de zorg voor iedereen’

Auteur: Bianca Knispel, directeur Nationale-Nederlanden en Directeur Retail Schade, OHRA & Zorg

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid houdt niet op bij het dekken van financiële risico’s conform de zorgplicht. Wij zijn er voor onze klanten, maar ook voor de maatschappij. Ik geloof dat wij op een nog breder vlak gehoor kunnen geven aan de oproep om echt te zorgen voor elkaar. Neem de druk op de zorg; deze is door Covid-19 alleen maar toegenomen. Verzekeraars kunnen investeren in E-Health en het gebruik bij klanten stimuleren om de zorgdruk te verlichten. Daarnaast nemen de mentale en fysieke vitaliteitsproblemen door het thuiswerken toe. Met voorlichting en handvatten als thuiswerk- of stresstraining over hoe hier mee om te gaan, bieden we zorg aan werkgevers en werknemers.

Zorgen voor elkaar betekent ook het toegankelijk maken en houden van de zorg voor iedereen. Door preventief klanten met een betalingsachterstand te benaderen, voorkomen we samen dat de klant onverzekerd raakt. De druk op de zorg verlichten, aandacht voor vitaliteitsproblemen en de zorg toegankelijk houden, zo kunnen we onze zorgplicht op een andere manier inzetten. Laten we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen en ontdekken hoe we nog beter kunnen zorgen voor elkaar.

Wij gaan in 2021 in ieder geval bewuster om met deze verantwoordelijkheid en ik hoop u ook!

Deze column werd voor het eerst gepubliceerd in de InFinance-special Kansen & Visies 2021.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.