Zorgen om huis na baanverlies

0

Ruim een kwart (26%) van de Nederlanders maakt zich zorgen dat ze hun woning moeten verlaten na het verliezen van werk. Daarnaast geeft een ruime meerderheid (60%) van de respondenten met een baan aan dat zij de gevolgen van werkloosheid voor hun hypotheek momenteel niet te overzien.

Dat blijkt uit een onderzoek van Munt Hypotheken onder ruim 1.000 Nederlanders met een hypotheek. De ongerustheid blijkt nog een stuk groter onder mensen die werkzaam zijn in de horeca. Maar liefst 46% van de horecamedewerkers heeft volgens dit onderzoek zorgen over het moeten verlaten van hun huis wanneer ze hun baan verliezen. Die zorgen over baan en huis zijn een stuk minder groot onder mensen die een vitaal beroep uitoefenen. Daar ervaart een kwart van de mensen stress over het scenario werkloosheid. Ook de angst om het huis bij werkloosheid te verlaten is in deze sector een stuk minder aanwezig: 74% maakt zich daar niet of nauwelijks zorgen over.

Zelf oplossing zoeken

Van alle respondenten zegt 45% zelf actie te ondernemen om hypotheeklasten te kunnen betalen bij baanverlies. Ruim een derde zou meteen contact opnemen met de hypotheekadviseur en aanzienlijk minder mensen zoeken in het geval van baanverlies contact met hun hypotheekverstrekker.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.