Zorgautoriteit: informeer verzekerden over contract

0

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft samen met consumentenorganisaties informatie op een rij gezet voor het kiezen van een zorgverzekering. De instelling heeft onderzoek gedaan of zorgverzekeraars hun klanten actief informeren over de contractering: met welke zorgaanbieders hebben zij een contract en met welke niet? 

De NZa vindt het belangrijk dat zorgverzekeraars zo snel mogelijk laten weten met welke aanbieders zij een contract hebben. Verzekeraars moeten op hun website zetten bij welke aanbieders zij welke behandelingen hebben ingekocht en hoeveel de vergoeding is als de verzekerde naar een niet-gecontracteerde aanbieder gaat.

De NZa heeft onderzoek gedaan of zorgverzekeraars hun klanten actief informeren over de contractering: met welke zorgaanbieders hebben zij een contract en met welke niet? Uit het onderzoek komt naar voren dat de meeste verzekeraars geen extra informatie hierover geven, los van wat op de website moet staan volgens de NZa-regels. Een verzekeraar heeft zijn klanten per brief laten weten wat er in hun aanbod veranderde. Dat is een goed voorbeeld hoe verzekeraars hun consumenten extra kunnen informeren. Andere verzekeraars informeren hun klanten via de media of melden dat de verzekerde dit zelf moet navragen bij zijn verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.