‘Zonnepanelen beste manier om huis te verduurzamen’

0

Sinds de introductie van de duurzaamheidsscan op Hypotheker.nl brachten al ruim 800 woningbezitters de best passende energiebesparende voorzieningen voor hun woning in kaart. Een ruime meerderheid, 56%, geeft als belangrijkste reden aan hun woonlasten te willen verlagen door het verduurzamen van hun huis. Van alle duurzame oplossingen blijken zonnepanelen in veel situaties de best passende oplossing om het eigen huis te verduurzamen.

Volgens De Hypotheker vinden huiseigenaren, naast verduurzamen, ook het verhogen van het wooncomfort belangrijk (19%), evenals het verminderen van het gasverbruik (13%) en het verbeteren van het energielabel (12%).

Advies

Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker: “Afhankelijk van de gekozen prioriteiten van de huizenbezitter ontvangt deze een advies met de best passende energiebesparende voorzieningen, bijvoorbeeld maatregelen met de kortste terugverdientijd of het verhogen van het huiscomfort. Van alle duurzame oplossingen blijken zonnepanelen in veel situaties de best passende oplossing om het eigen huis te verduurzamen. Een investering in zonnepanelen geeft direct een besparing op de energielasten. Ruim de helft van de huizenbezitters ontvangt het advies deze energiebesparende maatregel in te zetten, wel vaak in combinatie met andere voorzieningen, zoals een warmtepomp (28%), vloerisolatie en/of een HR-ketel (beiden 23%). Na het advies ontvangt de huizenbezitter van ons antwoord op de vraag hoe zij de verduurzaming van hun woning kunnen financieren.”

Duurzame winst

“Er is sprake van een duidelijke trend waarbij steeds meer huizenbezitters hun woning willen verduurzamen. Zo is het aantal mensen dat hun woning wil aanpassen in het tweede kwartaal van 2019 met 48% gegroeid in vergelijking met een jaar geleden. De Hypotheker en HomeQgo bieden ondersteuning door huizenbezitters direct inzicht te bieden in oplossingen die de meest duurzame winst opleveren en waarmee zij hun woonlasten aanzienlijk kunnen verlagen”, zegt Cats.

Hoogste rendement

“Het is verstandig om hierbij te kijken naar het volledige plaatje. Zo bereik je het hoogste rendement als je verschillende energiebesparende oplossingen met elkaar combineert. Op deze manier brengen we niet alleen de meest energie-efficiënte oplossingen in kaart, maar weten huizenbezitters ook hoe zij de verduurzaming van hun woning het beste kunnen financieren”, aldus Cats.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.