Zoekservice Verloren Polissen arbeidsintensief

0

De zoekservice Verloren Polissen van het Verbond van Verzekeraars heeft in tien jaar tijd bijna 20.000 aanvragen verwerkt. De laatste jaren neemt het aantal aanvragen fors toe, maar ook het aantal positieve hits.

Werden er in 2009 nog maar 962 aanvragen ontvangen, vorig jaar waren dat er 3.384. Vorig jaar gaf dit 2.206 keer een positieve reactie.

Zoekgeraakte polissen

Met de zoekservice helpt het Verbond klanten om zoekgeraakte levenpolissen van overleden familieleden te traceren. De service blijkt een arbeidsintensief traject te zijn. Elke aanvraag die binnenkomt wordt doorgestuurd naar alle deelnemende levensverzekeraars. Die zoeken vervolgens allemaal in hun bestanden naar eventuele polissen op de opgegeven tenaamstelling. Bij het Verbond loopt momenteel een project om de zoekservice te optimaliseren, zodat het proces in de toekomst sneller en efficiënter kan verlopen, zegt Matthijs Bas, namens het Verbond in een toelichting.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.