Zó werkt de zorgverzekering

0

Petra van Holst, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) nam vorig week het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘Zó werkt de zorgverzekering’. De uitgave van Platform Zó werkt de zorg – waarvan ZN deel – uitmaakt is geschreven voor verzekerden, zorgprofessionals (in spé), bestuurders, beleidsmakers en zorginkopers.

In het boek wordt het idee van solidariteit, toegankelijkheid en kwaliteit waarop het verzekeren van zorg is gebaseerd, uiteen gezet. Met korte teksten en heldere visualisaties wordt inzicht gegeven in de wereld achter de zorgverzekeringen. Maar ook antwoorden op vragen zoals Hoe werkt het verzekeren van zorg en waarom betalen we elke maand een zorgpremie? Welke zorgverzekeringen hebben we in Nederland? Hoe werkt de aanvullende verzekering? Wat betekent de Wet marktordening gezondheidszorg voor zorgverzekeraars? “Kennis zorgt voor wederzijds begrip, daar draagt dit boek aan bij”, aldus Van Holst.

Platform Zó werkt de zorg

Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen, door middel van heldere en neutrale informatie. Met De Argumentenfabriek als uitvoerend partner, maken de partners van het platform het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk.

Het boekwerk is verkrijgbaar in de boekhandel en online, zowel in boekvorm als e-book.

 

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.