ZLM maakt werk van factuurfraude

0

Verzekeraar ZLM screent met een nieuw ontwikkelde online tool schadefacturen en declaraties geheel automatisch op kenmerken van fouten en fraude. Leissner & van der Molen is de ontwikkelaar van deze tool, DOCSS (Document Screening Solutions) genaamd.

In de online tool die automatisch financiële documenten controleert zijn een groot aantal controles ingebouwd voor facturen, declaraties en offertes. Niet alleen de meest voorkomende fouten, zoals het ontbreken van een KvK nummer, of een naam/ IBAN controle. DOCSS controleert volgens Leissner & van der Molen 100% van alle inkomende facturen op 95% van de gemaakte fouten en fraude.

Directeur Roeland van der Molen: “Naast de meest voorkomende fouten zien we ook met btw-berekeningen vaak afwijkingen, al dan niet opzettelijk. Daarnaast ontwikkelden we ook checks op lastiger te ontdekken afwijkingen, zoals de visuele kenmerken van de huisstijl van grote bedrijven. De werking is heel simpel en gebruiksvriendelijk. Documenten worden geüpload en binnen enkele minuten ontvangt de gebruiker een rapport in zijn mailbox. Bij uitval door valse kenmerken kan de gebruiker vervolgens zelf bepalen welke actie hij onderneemt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.