ZLM heeft hoogste NPS bij autoverzekeraars

0

Nederlandse autoverzekeraars scoren gemiddeld een NPS (Net Promoter Score) van +58. ZLM krijgt de hoogste NPS (+96). ZLM wordt gevolgd door InShared (+69), Centraal Beheer en ANWB (beide +67) en Univé (+65). De Goudse heeft de laagste NPS (+15).

Over het algemeen zijn 50-plussers het meest positief over de autoverzekeraars (+59). Bijna zeven op de tien personen boven de 50 jaar geven een cijfer van 8 of hoger (68%). Voor de groep 18- tot en met 34-jarigen is dit slechts 47%. De gemiddelde NPS van de autoverzekeraars is binnen deze jongste groep +38. Deze leeftijdsgroep is daarmee het minst tevreden over de autoverzekeraars.

All risk verzekerden meest tevreden

Het type verzekering blijkt ook van invloed op de klanttevredenheid. Autobezitters met een all risk verzekering zijn het meest tevreden (+63). Klanten met een WA-verzekering geven een lagere NPS van +43. Daartussen zitten verzekerden met een beperkt casco verzekering. Zij geven autoverzekeraars gemiddeld een +54.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.