Zilvervloot Sparen bestaat weer

0

SNS Bank en RegioBank zijn weer begonnen met Zilvervloot Sparen. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10 procent. Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte.

De banken lopen met de introductie vooruit op het wetsvoorstel Jeugdsparen dat CDA en ChristenUnie in juni van dit jaar indienden. Doel is om het sparen onder jongeren weer te bevorderen op een vergelijkbare wijze als met de oude Zilvervloot. Rob Langezaal, directielid SNS Retail Bank: ‘Financiele educatie en het bevorderen van spaarzin staan hoog in het vaandel bij SNS Bank en RegioBank. We vinden dit dermate belangrijk dat we de politieke besluitvorming niet afwachten en nu al de handschoen oppakken door Zilvervloot Sparen terug te brengen. Een eventuele stimulans door de overheid zullen we doorvertalen naar een aantrekkelijk(er) aanbod voor de jonge spaarder’.

Vanaf de geboorte tot het bereiken van de leeftijd van 18 jaar kan geld worden ingelegd. De rekening moet wel uiterlijk in het 15de levensjaar worden geopend. De maximale inleg bedraagt 600 euro (dat is 50 euro per maand), bij een rentevergoeding van momenteel 2,4 procent (peildatum: 6 september 2012). Per volgemaakt spaarjaar ontvangen spaarders een premie van 1 procent over de inleg, met een maximum van 10 procent. Spaarders die dus 18 jaar lang 50 euro per maand sparen, strijken meer dan duizend euro aan premie op, bovenop de jaarlijkse rentevergoeding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.