Zet ook eens de gebruikersbril op

0

Welkom in de snel veranderende wereld rondom BtB Identity & Access Management. Volgens Karel Roes en René Teuwen wordt het tijd om ook eens met een gebruikersbril naar de processen rondom authenticatie, identificatie en autorisatie te kijken.

Identity & Access Management (IAM) is een snel veranderend vakgebied. Binnen dit onderwerp zijn er vier verschillende werkgebieden. Het sterk ontwikkelde deel is INT. Dit staat voor intern, het toegang verlenen voor medewerkers. De afgelopen jaren was er zeer veel aandacht voor dit deel. We gingen opeens allemaal thuiswerken en moesten al onze tools en werk gewoon kunnen doen. Dus logisch dat het direct verbonden is aan het brede gebied van verschillende technische koppelingen (MTM Machine to machine).

Daarnaast zijn er twee werkvelden die een eigen aanpak nodig hebben. C-IAM het proces om consumenten toegang te verlenen tot digitale omgevingen en het BtB-deel. Het systeem dat digitale samenwerking tussen verschillende onafhankelijke zakelijke partijen mogelijk maakt. Deze twee IAM-delen vragen een andere aanpak. Ter illustratie: het proces uitwerken van een inkomensverzekering voor een bedrijf van 167 medewerkers is iets anders dan de stap om snel je brommerverzekering afsluiten.

Overal worden momenteel verschillende authenticatiemethoden gebruikt. Alles met als doel: veiligheid. Volgens Karel Roes en René Teuwen van BrainsLab wordt tijd dat de verzekeraars op dat vlak nauwer gaan samenwerken met hun distributiekanaal. Dit betekent ook op elkaar vertrouwen om de identiteit van de gebruikers te bepalen. Lees hier het artikel dat zij hierover schreven voor InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.