Zakelijke schadeverzekeringen direct online

0

Volmachtbedrijf Pure heeft biedt onder het label Pure2insure zakelijke schadeverzekeringen aan op basis van execution only. Risicodragers zijn Lloyd’s Syndicaten en China Taiping Insurance (UK) Co. Ltd.

Volgens Pure heeft onderzoek uitgewezen dat meer dan 40% van de bedrijven op zoek is naar een mogelijkheid om verzekeringen via internet af te sluiten. “Tot nu toe ontbrak daarvoor een simpele, doeltreffende oplossing.”

Met Pure2insure kunnen bedrijven, maar ook zzp’ers, VVE’s en sport- en recreatieverenigingen op schadeverzekeringen rechtstreeks bij Pure afsluiten. Mede-oprichter Dick Scheepvaart spreekt van een zeer concurrerende propositie. “Wij zijn de eerste aanbieder in de markt die op een efficiënte en voor de klant begrijpelijke manier een volledig palet aan dekkingen beschikbaar stelt.”

Het zakelijke productassortiment bestaat uit brand- en aansprakelijkheidsdekkingen. Ook transport- en ongevallen verzekeringen maken onderdeel uit van dit assortiment. Daarnaast zal het aanbod nog dit jaar worden uitgebreid met onder andere dekkingen voor cybercriminaliteit en beroepsaansprakelijkheid.

Innovatie in schademarkt

Pure is ‘Approved Coverholder’ bij Lloyd’s in Londen. Dit stelt het volmachtbedrijf in staat om een aantal zelf ontwikkelde verzekeringsoplossingen aan te bieden. “Wij geloven dat de schadeverzekeringsmarkt veel efficiënter kan functioneren als de markt zich openstelt voor innovatie. Met de lancering van Pure2insure hebben wij daartoe een aanzet gegeven”, stelt mede-oprichter Marco Worms.

Ondanks de execution only-dienstverlening, staat het de klant vrij om zich te laten bijstaan door een financieel dienstverlener. Daarmee heeft ook de financieel dienstverlener toegang tot het aanbod van Pure2insure.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.