Zakelijke financiering via DAK Kredieten

0

DAK breidt de zakelijke dienstverlening uit met kredieten voor ondernemers. Door een samenwerking met het platform Funding Circle kunnen de leden bij DAK Kredieten terecht voor zakelijke kredieten tussen de 5.000 en 250.000 euro.

Funding Circle is een platform voor bedrijfskredieten, opgericht in 2010 en actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 70.000 investeerders actief op het online platform. Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland. Het platform heeft sinds de start in Nederland ruim 1.600 leningen verstrekt ter waarde van ruim 75 miljoen euro.

Snel geld

De aanvraag voor een zakelijk krediet dient de intermediair in via de DAK kredietendesk. Binnen twee werkdagen wordt een kredietbeslissing genomen. Bij akkoord wordt de ondernemer via het online leenplatform van Funding Circle aan een investeerder gekoppeld en zorgt zo voor de funding van het gevraagde krediet.

Bij de beoordeling van een zakelijke kredietaanvraag wordt vooral gekeken of de ondernemer over voldoende cashflow beschikt om aan de aflosverplichting te voldoen. De looptijd van het zakelijke krediet kan variëren tussen de zes en zestig maanden. Daarnaast kan er door de ondernemer op ieder moment boetevrij ingelost worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.