Zakelijke cyberdienst TÜV en Perfect Day

0

Cyber Smart Business is een nieuwe dienst waarmee verzekeraars en intermediair de digitale en data risico’s van hun zakelijke klanten in kaart kunnen brengen. Cyber Smart Business is een gezamenlijke propositie van certificatie- en inspectie-instelling TÜV Nederland en Perfect Day.

Perfect Day helpt mkb en zzp ondernemers door hen inzicht te geven in de digitale veiligheid van hun bedrijf. Het binnen Nationale-Nederlanden opererende onafhankelijke cyberbedrijf voor het mkb is ontstaan in het NN-Innovatielab. Samen met TÜV Nederland biedt Perfect Day kleine en middelgrote bedrijven de dienst Cyber Smart Business aan waarmee ze meer grip op hun digitale veiligheid kunnen krijgen. Het is gebaseerd op een gezamenlijk ontwikkeld model waarbij cyber en data security in de brede zin onder de loep worden genomen.

Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid

De nieuwe service sluit aan op de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid dat een consortium bestaande uit onder andere het Verbond van Verzekeraars en CCV eerder lanceerden. “Die bestaat uit 11 vragen en 4 risicocategorieën. Deze vragen zijn een uitstekend startpunt voor een mkb-bedrijf”, zegt Remco Bosch, Manager Security & Risk Inspections bij TÜV Nederland. “In de praktijk zul je echter zien dat vervolgens de behoefte ontstaat om door te pakken. De dienst Cyber Smart Business is dan een logisch vervolg.”

In de praktijk

Zo werkt de dienst in de praktijk. Een cyber expert van Perfect Day bezoekt een bedrijf. Hij beoordeelt daar de digitale risico’s op basis van vijf pijlers: informatietechnologie (IT), operationele technologie (OT), mensen, wetgeving (AVG en Wbni) en noodproces. Vervolgens helpt hij de ondernemer in samenwerking met zijn eigen IT-leverancier de geconstateerde risico’s op te lossen. TÜV Nederland voert een onafhankelijke inspectie uit op de uitvoering, volledigheid van onderbouwing en de resultaten.

Verzekeringsbranche

Cyber Smart Business is ontwikkeld voor de verzekeringsbranche. Verzekeraars kunnen ermee toetsen welk risico ze in de boeken nemen, voor verzekeringsadviseurs is het een totaaloplossing om het punt digitale veiligheid in de zorgplicht voor de klant in een keer af te kunnen vinken, zegt Reijer van Woudenbergh, sales & marketing manager Perfect Day. “Maar uiteindelijk is de dienst geschikt voor elke ondernemer. Iedereen die serieus werk wil maken van cyber- & data security en dit ook aan klanten of opdrachtgevers en leveranciers wil uitdragen, moet vooruitdenken op het gebied van cyber security.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.