Zakelijk professionals draaien goed door

0

Zelfstandig zakelijk professionals zoals consultants, financieel adviseurs, IT-professionals en marketingspecialisten zijn nog grotendeels optimistisch over de gevolgen van de coronacrisis op de business. Dat blijkt uit een inventarisatie onder 375 zelfstandig zakelijk professionals door Movir.

Volgens de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar draait 48% van deze groep nog volledig door, of merkt een kleine terugval van minder dan 20%. Bij 5% van de respondenten gaat het zelfs beter dan voor de coronacrisis.

Gerichte ondersteuning

Van de respondenten waar de business op dit moment nauwelijks stil ligt, verwacht de helft dat de impact binnen nu en twee maanden nihil of klein blijft. Het meest optimistisch daarin zijn de consultants. Yoram Schwarz, directeur van Movir: “Het is goed te zien dat deze groep opdrachten vanuit huis kan voortzetten. Maar helaas zit ook 9% van de ondervraagde groep thuis, omdat alle business is weggevallen. Met deze inventarisatie hebben we de grootste uitdagingen op korte termijn in kaart gebracht, zodat wij onze ondersteuning hierop kunnen afstemmen. Bijvoorbeeld door masterclasses aan te bieden waarin een bedrijfskundige verzekerden op weg helpt met tips. Ook is er behoefte aan inzicht in de eigen financiën. Om professionals hiermee te ondersteunen, zijn we van plan binnenkort een financiële scan op onze website te plaatsen.”

09

Het gezinsleven combineren met het werk blijft voor de respondenten de grootste persoonlijke uitdaging op korte termijn. Daarnaast is de gezondheid van zowel de ondernemer als zijn naasten een uitdaging. Dit vormt samen de derde grote uitdaging die ligt op het mentale vlak. Omgaan met de angst en onzekerheid van deze tijd en balans vinden blijft moeilijk, zegt Schwarz. “Voor ondersteuning hierbij kunnen onze verzekerden dag en nacht kosteloos contact opnemen met een onafhankelijke coach van Elestia.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.