You Sure en Eye Security gaan samen cyberrisico’s te lijf

0

Verzekerings- en hypotheekadviseur You Sure en cybersecurity-specialist Eye Security slaan de handen ineen en gaan in de toekomst nauwer samenwerken.

Door het samenvoegen van de expertise van beide partijen kunnen organisaties die op zoek zijn naar hoogwaardige cyberverzekeringen en -preventie volgens  hen nog beter bediend worden. Voor You Sure betekent het partnerschap tevens een uitbreiding van haar dienstverlening, omdat het nu ook een bijdrage kan leveren op het gebied van cybersecurity, monitoring en detectie en incident response.

Cyberrisico

Volgens You Sure-cyberspecialist Erik Kolsteren is Eye Security dan ook de perfecte partner om mee samen te gaan werken. “Door dit partnership brengen we het beste van You Sure en Eye Security samen, om zo nog beter te kunnen inspelen op de specifieke behoeften van onze relaties.” Voor Eye Security past de samenwerking bij haar missie om hoogwaardige cyberbeveiliging beschikbaar te maken voor de meest kwetsbare bedrijven: ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. CEO Job Kuijpers: “Het verzekeren van cyberrisico is onlosmakelijk verbonden met het beveiligen van ondernemingen. Alleen door een verzekering te combineren met beveiliging kunnen bedrijven het cyberrisico volledig van de balans halen. Onze samenwerking met You Sure symboliseert een belangrijke mijlpaal in het toegankelijk maken van zowel top-notch digitale beveiliging als verzekering voor een breder publiek.”

Ontwikkelen en vernieuwen

Voor You Sure draagt de samenwerking bij aan de overkoepelende strategie om haar positie als specialist in het beheersbaar maken van cyberrisico’s de komende jaren verder te versterken. Kolsteren sluit nieuwe strategische samenwerkingen in de toekomst dan ook niet uit, zeker gezien de nieuwe privacy & security wetgeving NIS2, die vanaf oktober 2024 geldt. Kolsteren: “Dit zijn wettelijke maatregelen om het algemene niveau van cyberbeveiliging in de EU te verhogen. Veel meer organisaties gaan hiermee in aanraking komen, omdat de reikwijdte van deze nieuwe wetgeving aanzienlijk wordt vergroot: de nieuwe richtlijnen gaan voor veel meer sectoren gelden en de beveiligingsnormen worden strenger. Dat betekent dat ook wij ons qua relevante proposities moeten blijven ontwikkelen en vernieuwen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.