Yellow Hive neemt drie bedrijven in Stellendam over

0

Yellow Hive, het moederbedrijf achter You Sure, neemt De Wit Assurantiën, Van Olst de Graaff & Co en FortNova over. Alle drie zijn gevestigd in het Zuid-Hollandse Stellendam en maken deel uit van één groep.

De Wit Assurantiën is een onafhankelijke intermediair voor zowel particuliere verzekeringen en hypotheken als voor zakelijke verzekeringen en financieringen. Het kantoor heeft een sterke specialisatie in maritieme sectoren zoals de visserij en binnenvaart. Van Olst de Graaff & Co is als gespecialiseerde makelaar actief in dezelfde sectoren. De overname past in de langetermijnstrategie van Yellow Hive om verder te groeien in specifieke nichemarktsegmenten. FortNova verzorgt totaaloplossingen op ICT-gebied binnen de verzekeringsbranche, met als focus de optimalisatie van bedrijfsprocessen en de klantenservice.

Verdere groei in nichemarkten

Ger Knikman, CEO Yellow Hive: “Deze overname past perfect binnen onze ambities om te groeien in specifieke nichemarkten zoals de maritieme sector. Door acquisities als deze halen wij zeer gespecialiseerde medewerkers binnen. Dit zijn specialisten die relaties in de maritieme sector van advies op maat kunnen voorzien en de beste producten in de markt kunnen bieden. Daarbij kennen zij de regionale markt als geen ander en heeft De Wit Assurantiën aanvullend ook een zeer waardevolle samenwerking met onder andere RegioBank.”

Top 10 intermediairs

Met meer dan 100 overnames en een omzet van ruim 100 miljoen euro behoort Yellow Hive inmiddels tot de top 10 intermediairs van Nederland. In 2024 focust de onderneming zich op verdere groei, waarbij ook naar het buitenland wordt gekeken. Zo liggen er concrete plannen voor Duitsland, België en Spanje.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.