Yarden moet poliswijzigingen terugdraaien

0

De polishouders bij Yarden die met hulp van Vereniging Sociaal Verhaal naar de rechter stapten, zijn vrijdag door de rechter in het gelijk gesteld. In de uitspraak van het kort geding oordeelt de rechter dat Yarden zich ten aanzien van de polishouders moet houden aan de verplichtingen uit de naturapakketpolissen zoals deze golden vóór 1 juli 2019.

De kantonrechter geeft in de uitspraak aan dat het herstelplan dat Yarden aandroeg om de pakketpolissen die dekking boden voor een complete begrafenis of crematie flink te versoberingen “eenzijdig en zelfstandig is opgesteld”. Ook oordeelt de rechter dat de verslechterde financiële positie van Yarden de uitvaartverzekeraar uitsluitend zelf aan te rekenen is. “De oorzaak van de precaire financiële positie van Yarden vindt zijn oorsprong in de wijze waarop Yarden haar bedrijfsvoering heeft uitgevoerd en de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. Dat is uitsluitend Yarden aan te rekenen.”

Naturapolis

Sociaal Verhaal verwacht dat veel polishouders met de betreffende naturapolis zich nu bij de vereniging zullen melden om ook hun poliswijziging terug te laten draaien. De Vereniging is blij dat de wijzigingen voor de 19 polishouders die zij te hulp schoten nu voorlopig worden teruggedraaid en roept de 390.000 polishouders met dezelfde polis op zich alsnog bij de vereniging aan te melden om ook voor hen een procedure tegen Yarden op te starten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.