WOZ-beschikking bij stijging serieuzer genomen

0

De stijgende WOZ-waarde zorgt ervoor dat mensen meer aandacht besteden aan de WOZ-beschikking. Uit een enquête die de Vastelastenbond onder 4.955 respondenten hield komt naar voren dat ruim 71% van de huiseigenaren het aanslagbiljet van de gemeente zorgvuldig doorleest.

Voor 47% van deze respondenten is de hoogte van de WOZ-waarde de belangrijkste reden om de brief te openen. Een kwart van hen schenkt vervolgens nog aandacht aan de hoogte van de gemeentelijke belastingen en de berekening van de gemeente. 28% van de ondervraagden doet niets en legt de brief bij de stapel administratie.

Bezwaar maken

De voornaamste reden om geen bezwaar te maken is dat men aangeeft de berekening van de gemeente te vertrouwen. Bijna één derde geeft aan dat bezwaar maken te veel gedoe is en onderneemt daarom geen actie.

De consumentenvereniging moedigt huiseigenaren aan om niet klakkeloos de WOZ-waarde die de gemeente heeft ingeschat te accepteren. Op de website van de Vastelastenbond kan een WOZ-waardecheck uitgevoerd worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.