Woonnu accepteert brondata

0

Woonnu accepteert bij het beoordelen van hypotheekaanvragen voortaan ook aangeleverde brondata via de Brondata Service van Ockto. Woonnu en hypotheekverwerker Quion zetten hiermee een stap in het versnellen van het hypotheekacceptatieproces.

Data van UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl en MijnOverheid.nl kunnen sinds 4 februari digitaal worden opgehaald en aangeleverd bij Woonnu. Dat betekent dat het handmatig aanleveren van de werkgeversverklaring en Mijnpensioenoverzicht (MPO) voor de hypotheekaanvraag overbodig is geworden. Het legitimatiebewijs hoeft in de nieuwe situatie pas bij het bindend kredietaanbod aangeleverd te worden.

Documentloze hypotheekacceptatie

Woonnu, een zelfstandige dochter van Nationale-Nederlanden Bank, streeft naar een zo volledig mogelijke digitalisering van de hypotheekaanvraag. Dit is een eerste stap in deze richting. Op termijn zullen er meer gegevens op basis van brondata gevalideerd kunnen worden. Het doel is te komen op een hypotheekacceptatie zonder losse documenten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.