‘WoonKieskompas helpt bij weloverwogen stemmen’

0

Volgens Vereniging Eigen Huis kan iedereen die wonen en leefbaarheid belangrijk vindt bij de verkiezingen van 17 maart met het WoonKieskompas een weloverwogen keuze maken. VEH ontwikkelde de stemhulp samen met Kieskompas.

Het WoonKieskompas laat volgens Eigen Huis zien hoe politieke partijen denken over wonen en leefbaarheid. De stemhulp, waaraan ook de Woonbond en Aedes hebben bijgedragen, laat zien wat er in de partijprogramma’s staat over  betaalbare koop- en een huurwoningen, over verduurzaming en over de leefomgeving.

26 stellingen

Hoe willen partijen het enorme tekort aan koop- en huurwoningen aanpakken, willen ze bouwen in de stad of in het groen? Wie moet de verduurzaming betalen, welke partijen willen de energiekosten verhogen, welke willen meer windmolens of kernenergie? Aan de hand van 26 stellingen laat het WoonKieskompas zien welke politieke partij het beste past bij iemands eigen voorkeuren.

Verantwoording

VEH: “Het WoonKieskompas is een onafhankelijk en wetenschappelijk beproefd hulpmiddel voor iedereen die een weloverwogen stemkeuze wil maken en wordt vandaag tegelijkertijd met het Algemene Kieskompas geïntroduceerd. Politieke partijen die in de peilingen op tenminste één Kamerzetel staan hebben de stellingen ontvangen. De antwoorden van de politieke partijen zijn door het Expertteam van Kieskompas gevalideerd aan de hand van de verkiezingsprogramma’s en standpunten van de partijen. De stellingen staan los van de eigen standpunten van Vereniging Eigen Huis, de Woonbond en Aedes.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.