Woonfonds Woningverhuur Hypotheek

0

Woonfonds introduceert de Woningverhuur Hypotheek. Hiermee kunnen particulieren een woning kopen om te verhuren.

Paul Bänziger, manager Woonfonds, vertelt het product vanuit de behoefte bij klanten ontwikkeld te hebben. “Wij bieden het overal in Nederland aan. De Woningverhuur Hypotheek biedt veel mogelijkheden voor mensen die elkaar willen helpen en natuurlijk ook voor mensen die iets anders willen doen met hun spaargeld. Woonfonds maakt het kopen van een huis voor de verhuur toegankelijker, zodat particulieren meer mogelijkheden hebben.”

Groter bereik

Bänziger: “Iedereen is welkom, in heel Nederland. Met deze gedachte komen we met dit product de markt op. Woonfonds verhoogt de haalbaarheid voor uw klant. Uw klant mag tot 70% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren, waarvan 50% aflossingsvrij van de marktwaarde in verhuurde staat. Het overige deel mag uw klant in 30 jaar aflossen. Daarnaast is het toegestaan om bestaande huuropbrengsten op te tellen bij de toegestane woonlast. Maar ook nieuwbouw en een bouwdepot zijn toegestaan bij deze hypotheek.”

Alleen voor particulieren

“Anders dan andere aanbieders heeft Woonfonds de focus op particulieren. Wij financieren tot drie woningen naast de eigen woning met een maximale financiering van 750.000 euro. Wij willen het product dan ook alleen binnen de Wft verstrekken en niet zakelijk”, aldus Bänziger.

Kwaliteit

Als een klant een woning wil kopen om te verhuren, komt hier meer bij kijken dan bij een eigen woning. Bänziger: “Daarom gaan we van start met een geselecteerde groep adviseurs. We selecteent serviceproviders en advieskantoren op kennisniveau. De geselecteerde adviseurs mogen aanvragen bespreken met acceptanten en het product direct aanvragen bij Woonfonds. Hiermee willen we er een persoonlijk en efficiënt proces van maken. De overige adviseurs kunnen het product ook aanvragen, maar dit verloopt dan via de geselecteerde serviceproviders.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.