Woonfonds lanceert PriQels

0

Woonfonds heeft PriQels gelanceerd, een ontwikkelprogramma voor de financiële markt. Het programma maakt deelnemers bewust van de wens van de klant. Dit gebeurt met live masterclasses en online trainingen. Daarnaast moet het programma aanzetten om goede klantideeën met elkaar te gaan delen.

Woonfonds heeft GfK gevraagd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren onder meer dan 1.000 mensen die een hypotheek hebben afgesloten via een onafhankelijke hypotheekadviseur. Het onderzoek toont aan wat klanten verwachten van banken en adviseurs. Klanten verwachten een actieve en klantvriendelijke benadering voor de betaalde kosten. Klanten verwachten ook meer inleving in hen als klant. Ze willen niet alleen een goed maar ook een begrijpelijk en duidelijk advies. Alle onderzoeksresultaten worden getoond op PriQels.nl.

“Delen is immers het nieuwe hebben”,  aldus Paul Bänziger,  Manager Woonfonds. “Woonfonds is een kleine bank en kan natuurlijk maar beperkt invloed uitoefenen op de financiële markt. Maar wij dragen graag een steentje bij. En hoe meer adviseurs, collega banken en belangenorganisaties zich bij dit initiatief aan sluiten des beter voor de klant.”

In het eerste onderzoek wordt ingezoomd op een duidelijk en begrijpelijk advies en op het creëren van vertrouwen. Het onderzoek toont aan dat er nog wel wat verbeterpunten zijn op dit onderwerp. Deze verbeterpunten worden met PriQels de komende maanden getraind.

De eerste masterclass heet  ‘PriQelend Schrijven’. De deelnemers leren een effectieve en goed te begrijpen brief, mail en/of advies te schrijven. Schrijver  Kluun gaat de deelnemers inspireren. Specialisten uit de markt (trainers van Loo van Eck) gaan de deelnemers vervolgens trainen en testen. Een masterclass bijwonen is gratis. Andere onderwerpen die  in de toekomst worden behandeld zijn onder andere klantloyaliteit en gastvrijheid. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.