Woonfonds Familiehypotheek met verhuuroptie

0

Met de Familiehypotheek introduceert Woonfonds een hypotheek die toestaat dat de hypotheeknemer familieleden tot de 2e graad laat inwonen. Het is daarbij ook toegestaan om – als uitzondering op het huurbeding – een deel van de woning aan deze familieleden te verhuren.

Door de vergrijzing en de privatisering van de zorg ontstaan er volgens Woonfonds nieuwe behoeftes in de woningmarkt. Binnen de nieuwe Familiehypotheek zijn er meerdere varianten mogelijk zoals Kangoeroe wonen, zelfstandig wonen en het plaatsen van een zorgunit.

Een stap verder

“We hielden al rekening met inkomsten uit lijfrente en nu gaan we nog een stapje verder met toestaan van inwoning en gedeeltelijke verhuur”, zegt Paul Bänziger, manager Woonfonds, in een toelichting op het nieuwe product. Volgens hem is Woonfonds de eerste hypotheekverstrekker die inwoning en de daarbij benodigde woningaanpassing van de woning expliciet toestaat. Voor bijvoorbeeld mantelzorg of dubbele bewoning voor familie tot de 2e graad.

Complexiteit

Woonfonds waarschuwt bij dit product voor de eventuele fiscale, juridische en financiële gevolgen die inwoning kan hebben voor de klant en inwoner. Daarnaast heeft inwoning ook impact op gebeurtenissen tijdens de looptijd. Woonfonds faciliteert in samenwerking met Hoffelijk voor dit product een uitgebreide kennisondersteuning ten behoeve van het adviestraject.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.