Woningprijzen stijgen gemiddeld met 313 euro per dag

0

In het afgelopen kwartaal is de prijs van een Nederlandse woning gemiddeld met 28.500 euro gestegen. Dit komt neer op een stijging van 313 euro per dag. Nog niet eerder was deze prijsstijging zo groot.

Alhoewel sprake is van grote onderlinge verschillen, is de gemiddelde woningprijs in iedere Nederlandse gemeente in het afgelopen jaar hiermee met tenminste het bruto modaal jaarinkomen gestegen. Door de enorme prijsstijging, doorbrak de gemiddelde woningprijs in Nederland voor de eerste keer de 400.000 euro grens en staat nu op 417.000. Dit en meer is te lezen in de WOX Monitor van Calcasa over het derde kwartaal.

Grote toename

De Nederlandse woningprijzen zijn sinds het derde kwartaal van 2013 aan het stijgen, schrijven de onderzoekers. “De eerste jaren was de stijging nog beperkt. Tot 2016 stegen de prijzen met gemiddeld 24 euro per dag. In de drie daaropvolgende jaren namen ze met gemiddeld 60 euro per dag toe. Zoals al eerder is geconcludeerd, heeft de coronapandemie in Nederland geen negatief effect gehad op de woningprijzen. Woningprijzen zijn sinds het begin van de pandemie in maart 2020 inmiddels met gemiddeld 144 euro per dag gestegen. Daarbij speelt de gemiddelde prijsstijging in het afgelopen kwartaal een voorname rol.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.