Wonen in een duurzame en gezonde leefomgeving

0

“Samenwerken met alle schakels in de verduurzamingsketen is essentieel om verandering te realiseren. Het intermediair speelt hierin een belangrijke rol”, schrijft Hans Buursink (Nationale-Nederlanden Bank) in zijn column voor InFinance.

“Een op-maat-aanpak is essentieel om mensen in beweging te krijgen”

Auteur: Hans Buursink, Domein Lead Hypotheken & Consumptief Krediet bij Nationale-Nederlanden Bank

Iedereen merkt de gevolgen van de gestegen energieprijzen. Negen op de tien Nederlanders met een koopwoning is gemotiveerder dan voorheen om energie te besparen. Daarmee zijn de energieprijzen een katalysator geworden voor het verduurzamen van de woning. Toch is het als consument niet makkelijk om de juiste keuzes te maken. En daarbij, niet iedereen kan in hetzelfde tempo of op dezelfde manier de woning verduurzamen. Daarom is een geleidelijke transitie van belang zodat iedereen kan meedoen. Een op-maat-aanpak is essentieel om mensen in beweging te krijgen.

Dus misschien niet in één keer van het aardgas af, maar inzetten op noodzakelijke tussenstappen. Bijvoorbeeld door eerst te zorgen voor betere isolatie en gebruik te maken van alternatieve verwarming, zoals hybride warmtepompen. Zodat je vanaf dag één een positief verschil kunt maken.

Kijk verder

Verduurzamen strekt zich naast de woning ook uit over de directe leefomgeving. Onze duurzaamheidsmissie is: Wonen in een duurzame en gezonde leefomgeving. Het verduurzamen van de woning vormt de basis en daarnaast is het belangrijk om aandacht te hebben voor het binnenklimaat. Energiebesparing, verduurzaming en een gezonde luchtkwaliteit in huis, kunnen zeker hand in hand gaan.

Maar ook thema’s zoals biodiversiteit, waterberging, funderingsproblematiek als gevolg van grondwaterpeil en veiligheid spelen een belangrijke rol in het realiseren van een duurzame en gezonde leefomgeving.

Samenwerken

Het streven is met vernieuwende proposities klanten te ondersteunen en daarmee hen in beweging te krijgen en te houden. Wij geloven daarbij in de kracht van de hele verduurzamingsketen. Samenwerken met alle schakels in deze keten is essentieel om verandering te realiseren. Het intermediair speelt hierin een belangrijke rol. Met een actieve rol van de adviseurs kunnen we onze gezamenlijke klanten activeren. Zo zorgen we samen voor een positieve impact op een duurzame en gezonde leefomgeving.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.