WoekerClaims richt vizier op ORV en hypotheken

0

Naast individuele woekerpolis-claims gaat de Stichting WoekerClaims consumenten en bedrijven ook op andere terreinen ondersteunen met het indienen van een claim. Hierbij valt te denken aan te hoge boeterentes, opslagen op hypotheekrentes en mensen die te lang een te hoge ORV-premie hebben betaald.

Het dienstenpakket van de Stichting wordt met de komst van een aantal nieuwe financiële claimmogelijkheden breder. Voorzitter Ron van Vugt zegt in een toelichting op dit besluit dé partner te willen zijn voor consumenten en bedrijven voor wat betreft financiële claims. Deze claims worden op individueel niveau aangepakt. Van Vugt: “Er zijn veel misstanden bij banken en verzekeraars waar hun klanten het slachtoffer van worden. Wij willen die klanten graag helpen hun schade te claimen en daar waar nodig de gesprekken met aanbieders voeren voor die klanten. Daarbij wordt een eventuele procedure via het KiFiD ook door ons begeleid”.

De stichting gebruikt haar deelname aan de 50plusbeurs, die morgen van start gaat in de Jaarbeurs in Utrecht, om dit nieuwe concept te introduceren.

Samen met adviseurs

Van Vugt vindt het belangrijk dat ook financieel adviseurs de weg naar WoekerClaims weten te vinden. “Voor woekerpolissen kennen we een speciaal programma om intermediairs te ondersteunen in het claimen van schade op woekerpolissen van klanten in hun bestand. We willen ook voor onze nieuwe claimdiensten graag partner van het intermediair zijn, vooral nu het intermediair naast de klant staat.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.