‘Wissel tijdig je diploma’s om’

0

Adviseurs moeten voor 31 december eerder behaalde diploma’s omwisselen na ze te hebben laten beoordelen door een geaccrediteerde exameninstelling. Dat schrijft Wesley van ’t Hof, directeur van Hoffelijk Financieel, in de nieuwe InFinance, die op vrijdag 25 maart verschijnt.

Van ’t Hof: “Het einde van de overgangstermijn komt in zicht. Tijd om de puntjes op de i te zetten. Want vergeet vooral niet: het op tijd behalen van de juiste PEplus-examens is maar één van de twee zaken die je vóór 31 december geregeld moet hebben. De andere is dat je je eerder behaalde diploma’s hebt laten beoordelen door een geaccrediteerde exameninstelling.”

“Die beoordeling is de administratieve afronding van de Omwisselactie. Maar geloof het of niet, we spreken regelmatig diplomahouders die er niet van op de hoogte zijn dat deze administratieve kant van het omwisselen ook vóór 31 december a.s. geregeld moet zijn. En de druiven zijn wel héél zuur als je in de loop der jaren zeven diploma’s en achttien certificaten hebt behaald, vervolgens tijdens de overgangsregeling succesvol vier PEplus-examens hebt gedaan, maar te laat bent met zoiets knulligs als de administratieve afwikkeling. Want dan is het vanaf 1 januari 2017 helemaal opnieuw beginnen met het halen van Wft-diploma’s”, begint Van ’t Hof zijn artikel in de nieuwe InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.