Winterstopkorting voor motorrijders

0

Sneeuw, mist en kou zorgen ervoor dat de meeste motorrijders hun motor gedurende de wintermaanden in de stalling laten staan. Wat zij volgens Adfiz niet weten is dat ze mogelijk korting krijgen op hun premie wanneer zij het voertuig er pas in het voorjaar weer uit halen. Dit wordt de winterstopkorting genoemd.

“In de wintermaanden parkeren veel motorrijders hun motor in de schuur. Wie dat doet, kan bij zijn verzekeraar informeren of hij korting kan krijgen op de maandelijkse premie”, aldus Adfiz. “Steeds meer verzekeraars bieden motorrijders namelijk een zogenaamde winterstopkorting aan: gebruik je de motor in de winterperiode niet, dan krijg je korting op je premie. Vaak geldt dit voor de periode van 1 december tot 1 maart. De korting kan oplopen tot 15%.”

Geld besparen

Dankzij de winterstopkorting kan een motorrijder geld besparen. “Voorwaarde is wel dat je deze periode niet de weg opgaat. Doe je dit toch en rijd je schade, dan is deze niet verzekerd. Schade die ontstaat door brand, storm of inbraak is in de meeste gevallen wel gedekt”, aldus de branchevereniging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.