Wintersporter onwetend over dekking

0

Nederlanders gaan over het algemeen goed verzekerd op wintersport. Zij zijn echter minder goed op de hoogte van wat er is verzekerd met de wintersportdekking, blijkt uit de Wintersportkennistest van Generali.

In de wintersportkennistest is naar de wintersport-, auto- en verzekeringskennis gevraagd. De verzekeringsvragen zijn het slechtst beantwoord in de test. De helft van de ondervraagden weet dat ter plekke gehuurd skimateriaal meeverzekerd is. 60% weet niet dat gestolen skispullen geen reden is om een beroep te doen op hun annuleringsverzekering.

Ook weet 60% niet dat bobsleeën niet gedekt is. Dat het onverwacht verliezen van de skipas op de piste is verzekerd, is slechts bij een derde van de ondervraagden bekend. Wel weet twee derde hoe een gipsvlucht is verzekerd.

Meerderheid goed verzekerd

De overgrote meerderheid van de ondervraagden (90%) sluit een reisverzekering met wintersportdekking af. 53% van de ondervraagden controleert voor vertrek of hun reisverzekering een wintersportdekking biedt. 37% hoeft dat niet te controleren, omdat zij al weten dat ze goed verzekerd zijn. Slechts 7% geeft aan niet aan de verzekering te denken.

In de wintersportkennistest scoorden mannen gemiddeld een half punt hoger dan vrouwen. Vrouwen scoren in alle drie categorieën significant slechter.

Ook blijkt dat de wintersportkennis stijgt naarmate de wintersportervaring toeneemt. De 26- tot 65-jarigen scoren significant hoger op de Generali Wintersportkennistest dan jongeren onder de 25, blijkt uit de resultaten.

Massaal naar Oostenrijk

Oostenrijk is met 77% absoluut de favoriet. Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht, trekt een grote groep Nederlanders binnenkort naar Oostenrijk. Op grote afstand volgt Frankrijk met 11% op de tweede plek.

De van oudsher populaire wintersportbestemmingen Italië en Zwitserland hebben onder de deelnemers aan de Wintersportkennistest aan populariteit ingeboet. Ook Duitsland en Tsjechië blijken geen populaire wintersportbestemmingen te zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.