Winst de Volksbank blijft stabiel

0

De Volksbank heeft in het eerste half jaar van 2022 een winst behaald van 95 miljoen euro, vrijwel gelijk aan die van een dezelfde periode in 2021 (94 miljoen). De hypotheekproductie steeg fors, van 3,3 miljard euro in 2021 naar 4,3 miljard dit eerste half jaar. De woninghypotheek-portefeuille steeg van 47,2 naar 48 miljard euro.

CEO Martijn Gribnau (foto): “In de eerste helft van 2022 boekten we verdere vooruitgang op onze strategie waarmee we ons richten op het versterken van de klantrelatie en het vergroten van onze maatschappelijke impact. In mei werden onze merken RegioBank, SNS en ASN Bank verkozen tot de drie meest klantvriendelijke banken van Nederland. Een prestatie die de waardering van onze klanten voor onze koers onderstreept en die we samen met onze medewerkers hebben neergezet. We hebben onze klimaatneutrale balans verbeterd en onze merken hebben verschillende initiatieven ontplooid om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren.”

Klantrelatie

“Anderhalf jaar na de introductie van onze strategie beginnen de resultaten zichtbaar te worden”, zegt Gribnau. In de toekomst passen we ons bedrijfsmodel aan door de invoering van een maandelijkse vergoeding voor basisbankdiensten. We blijven ons richten op het bouwen aan een robuuste financiële en operationele organisatie. Om onze klantrelatie te versterken en maatschappelijke impact te vergroten blijven we investeren in onze medewerkers, producten, diensten, data en IT-infrastructuur.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.