Winst De Goudse flink gestegen

0

De Goudse heeft in 2015 een positief resultaat van 36,7 miljoen euro behaald, ruim 10% meer dan in 2014 (33,1 miljoen). De totale omzet daalde licht naar 544 miljoen euro (2014: 556 miljoen) en het premie-inkomen naar 448 miljoen euro (2014: 459 miljoen). 

Bestuursvoorzitter Michel Lamie: “Dankzij de goede resultaten en het aantrekken van nieuw achtergesteld kapitaal is de financiële positie verder verbeterd. De solvabiliteit (Solvency I) steeg verder naar 290% (2014: 228%). De Solvency II ratio ligt ultimo 2015 ruim boven de 200%.”

“Onderliggend waren met name de resultaten bij Inkomen (arbeidsongeschiktheid en verzuim) en Leven van een goed niveau”, zegt Lamie. “De zaakschadeportefeuille was verliesgevend, voornamelijk vanwege een sterk toegenomen schadelast bij auto- en aansprakelijkheidsverzekeringen. In beide categorieën is sprake van een toename van de uitkeringen als gevolg van letselschades.”

Focus op mkb

De Goudse richt zich primair op de schade- en inkomensmarkt voor het mkb. Daarbij is volgens Michel Lamie opnieuw belangrijke voortuitgang geboekt. “Wij hebben in 2015 een sterke groei doorgemaakt in het zakelijk segment. Zo’n twee derde van onze portefeuille heeft nu een zakelijk karakter. Van de nieuwe productie is een derde afkomstig van Erkend mkb-adviseurs en onze brancheproposities voorzien duidelijk in een behoefte. Met name op de inkomensmarkt nemen wij een sterke positie in. De Goudse heeft de expertise in huis om een leidende rol te spelen op deze markt. Met de twaalfjaarspropositie die wij in 2015 hebben ontwikkeld. is De Goudse klaar voor toekomstige wetgeving.”

Volgens Lamie is er voor De Goudse op de zakelijke markt voldoende potentieel voor groei. “Op de inkomensmarkt bouwen wij met innovatieve, onderscheidende concepten onze positie verder uit. Op de schademarkt willen wij door groei op eigen kracht, met name in branches en niches, onze positie verder versterken. Daarnaast zoeken wij ook naar niet-autonome groei, met name op de zakelijke markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.