Winst ASR stijgt dankzij Schade en Leven

0

Het operationeel resultaat van ASR is in 2022 gestegen van 1.009 miljoen euro (2021) naar 1.039 miljoen . Deze stijging van 3% is met name te danken aan de verbetering van de resultaten van Schade en Leven.

Het operationeel resultaat van Schade bedraagt 325 miljoen euro (2021: 322 miljoen). Het operationeel resultaat van Leven stijgt met 15 miljoen euro naar 768 miljoen (2021: 754 miljoen), voornamelijk door een hoger verzekeringstechnisch resultaat.

Bewogen jaar

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “2022 was in vele opzichten een bewogen jaar. Geopolitieke spanningen, dalende beurzen, de stijgende rente en inflatie drukten wereldwijd hun stempel op 2022. De hoge inflatie heeft impact op de hele samenleving en ook op onze kosten en voorzieningen. Bijvoorbeeld bij Inkomen, waar de voorzieningen fors stijgen als gevolg van een stijging van het minimumloon. Daarnaast stijgen de loonkosten. We hebben al onze medewerkers in juli 2022 eenmalig 1000 euro uitgekeerd en als onderdeel van de nieuwe cao in december een loonsverhoging van 4% toegekend. Ook hadden we in 2022 te maken met een hoge stormschade, met een impact van -39 miljoen euro na herverzekering.”

Samenvoeging met Aegon Nederland

“Voor ASR. was 2022 naast een bewogen ook een bijzonder jaar in on 302-jarig bestaan. Met de voorgenomen samenvoeging met Aegon Nederland wordt een belangrijke gebeurtenis aan onze rijke geschiedenis toegevoegd. Op 27 oktober 2022 hebben we bekendgemaakt dat we samen met Aegon Nederland een leidende verzekeraar in de Nederlandse markt willen vormen. In werksessies met collega’s van Aegon en Aegon Nederland wordt nu gewerkt aan de plannen voor de komende periode, waarbij het prioriteit heeft dat vóór, maar ook ná de closing, onze dienstverlening aan klanten en intermediair onverminderd en normaal doorgaat. We zijn er van overtuigd dat we de gestelde kostensynergieën van 185 miljoen euro per jaar kunnen halen binnen de gestelde termijn van maximaal drie jaar na closing”, zegt Baeten.

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.