Winst ASR fors gestegen

0

ASR heeft een goed eerste half jaar gehad. Het operationeel resultaat steeg met 20,2% naar 536 miljoen euro en de nettowinst van 233 in het eerste half jaar van 2020 naar 454 miljoen euro. Volgens de verzekeraar is dat met name te danken aan de lagere schadelast bij Schade. Daarbij moet aangetekend worden dat de schadelast van de overstromingen in juli in de tweede helft van het jaar vallen.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “De financiële resultaten zijn over de hele linie sterk, onze kapitaalpositie is robuust en onze klanten blijven onverminderd positief over onze dienstverlening.”

Covid-19

Baeten: “Alle segmenten hebben bijgedragen aan de forse stijging van het operationeel resultaat. Het effect van Covid-19 op het operationeel resultaat was per saldo gunstig, met name door een lagere schadelast in P&C. Het effect was in eerste zes maanden van dit jaar minder negatief voor Inkomen en voor het Leven-segment dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. De beleggingsresultaten verbeterden en door de maatregelen van de overheid zien we nog geen noemenswaardige toename in het aantal faillissementen onder onze klanten of in de beleggingsportefeuille.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.