Winst Aegon explodeert

0

Aegon heeft in het tweede kwartaal het grote verlies van een jaar eerder (ruim een miljard euro) omgebogen in een hoger dan verwachte winst van 849 miljoen euro. Lard Friese, voorzitter Raad van Bestuur: “Ik ben tevreden met de goede vooruitgang die we hebben geboekt met onze strategische en financiële transformatie in het tweede kwartaal van 2021. Het herstel van de economie – ondersteund door een toenemende vaccinatiegraad – heeft bijgedragen aan onze resultaten.”

Friese: “Het operationeel resultaat is met 62% gestegen tot 562 miljoen euro door gestegen fee-inkomsten als gevolg van gunstige aandelenmarktontwikkelingen, normalisering van de claimontwikkeling in de VS en kostenbesparingen. We hebben goede vooruitgang geboekt met het uitvoeren van ons kostenbesparingsprogramma. Dit heeft tot en met het tweede kwartaal geresulteerd in een vermindering van de relevante kostenbasis met 220 miljoen euro op jaarbasis.”

Productinnovaties

“Door productinnovaties te introduceren, de distributiemogelijkheden uit te breiden en de klantenservice te verbeteren, hebben we groei bereikt bij onze Strategische Assets. We hebben in ons Amerikaanse levenbedrijf een groei van de productie met dubbele cijfers gerealiseerd, terwijl we met de pensioenplannen voor het middensegment in de VS opnieuw een sterk kwartaal hadden. De netto-stortingen op ons pensioenplatform in het Verenigd Koninkrijk zijn bijna verdubbeld. In Nederland bleef de groei sterk, met recordniveaus aan geadministreerde hypotheken en geadministreerd vermogen in onze PPI”, zegf Friese.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.