Winst Achmea fors gedaald

0

Achmea heeft over 2022 een nettoresultaat behaald van 105 miljoen euro. Dat is maar liefst 78% lager dan in 2021 (468 miljoen). Als belangrijkste factor voor deze forse daling noemt de verzekeraar de beleggingsopbrengsten: die waren maar liefst 453 miljoen euro lager dan een jaar geleden.

Ondanks deze cijfers spreekt Bianca Tetteroo (foto), voorzitter van de Raad van Bestuur, van ‘goede voortgang in moeilijk jaar’. “We hebben een bewogen jaar achter de rug dat werd overschaduwd door de oorlog in Oekraïne. Het zorgt bovenal voor onnoemelijk menselijk leed. Mede door de oorlog was 2022 ook op andere vlakken een uitzonderlijk jaar met stijgende energieprijzen, ongekende inflatie, rentestijgingen en dalende aandelenkoersen. Dit had impact op ons operationeel resultaat dat daalde naar 174 miljoen euro. Onderliggend realiseren we onze strategische doelen. De bruto premie-inkomsten stegen ruim 5%, de kostenstijging bleef met 2% beperkt en onze solvabiliteitspositie is met 209% onverminderd sterk. Ons Zorgbedrijf presteerde solide en Schade & Inkomen realiseerde een sterk verzekeringstechnisch resultaat. De combined ratio verbeterde naar 93,0%.”

Lees hier meer over de jaarresultaten

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.