Winnaars Gouden Lotus Awards 2019

0

Tijdens het plenaire ochtendprogramma van HypoVak zijn vanmorgen de prestigieuze Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt 2019 uitgereikt in de categorieën: Hypotheekverstrekker, Serviceprovider, Franchiseketen, Woonverzekeraar, Inkomensverzekeraar, Kredietverlener en Innovatie.

De Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt, een initiatief van het vakblad InFinance en Hypotheek Business Club, worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Financieel advieskantoren in Nederland brachten hun stem uit via de extranet-omgeving van het onafhankelijke platform Advieskeuze.nl. Hiermee is geborgd dat het de adviseur is die de winnaars van de Gouden Lotus Awards heeft aangewezen. De resultaten van het gehele onderzoek worden gepubliceerd in de juni-editie van InFinance.

De winnaars die uit handen van HypoVak-dagvoorzitter Charles Groenhuijsen en InFinance-hoofdredacteur Alex Klein een Gouden Lotus Award 2019 uitgereikt kregen, zijn:

Hypotheekverstrekker: ABN Amro
Nieuwkomer <3 jaar: Vista Hypotheken

Serviceprovider: FlexFront
<700 kantoren: Home Invest

Franchiseketen: De Hypotheker

Inkomensverzekeraar: Callas

Woonverzekeraar: a.s.r. Verzekeringen

Kredietverlener: Interbank

Innovatie:

Hypotheekproduct: ABN Amro Overwaarde Hypotheek (voor senioren)

Verzekeringsoplossing: Scildon Hypotheek ORV met directe acceptatie

Dienstverlening aan Intermediair: Nationale Hypotheekbond rekentool ‘Uw hypotheek Nu & Straks’

Dienstverlening aan Consument: HDN met Handig! – Inkomensbepaling Loondienst

 

Award Hypotheekverstrekker

In de categorie Hypotheekverstrekker waren ABN Amro, Aegon en Florius door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar ABN Amro ontvangt complimenten voor de snelheid van de processen, deskundigheid van acceptanten en de flexibele opstelling bij maatwerkoplossingen voor ondernemers en specifieke doelgroepen. Ook de goede bereikbaarheid en de voorbespreekdesk worden door een meerderheid van de advieskantoren als zeer positief ervaren. De rente zou wel wat scherper kunnen en ook op het gebied van rentemiddeling kan het beter. De stemmen zijn uitgebracht voordat ABN Amro op 21 mei de optie rentemiddeling tijdelijk heeft opgeschort en op 1 juli met een aangepaste regeling komt.

Award Hypotheekverstrekker <3 jaar

De categorie Hypotheekverstrekker <3 jaar wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Hiermee krijgen ook de nieuwe labels die toetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt een eerlijke kans om een award te winnen. Jungo, Merius Hypotheken en Vista Hypotheken waren door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar Vista Hypotheken wordt met open armen ontvangen vanwege de scherpe rente op lange renteperioden en de volgens velen goede en klantvriendelijke voorwaarden. Ook transparantie en de snelle wijze van accepteren en reageren worden gewaardeerd.

Award Serviceprovider

In de categorie Serviceprovider waren DAK, De Financiële Makelaar en FlexFront door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar FlexFront staat opnieuw op het podium. Het oplossingsgericht meedenken, de deskundigheid en vriendelijkheid van de medewerkers en het brede aanbod aan geldverstrekkers komen vaak terug in de positieve reacties. Het nakomen van afspraken en de goede bereikbaarheid op piekmomenten worden eveneens op prijs gesteld.

Award Serviceprovider <700 kantoren

De categorie Serviceprovider <700 kantoren wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Hiermee krijgen ook de kleinere organisaties een eerlijke kans om een award te winnen. Basic serviceproviding, Home Invest en Huismerk waren door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar Home Invest ontvangt de meeste positieve reactie voor de korte lijnen, het meedenken vanuit een oplossing en het persoonlijke contact met ‘eigen’ deskundige aanspreekpunten. Ook de gunstige prijsstelling wordt vaker genoemd.

Award Franchiseketen

In de categorie Franchiseorganisatie waren Finzie, De Hypotheekshop en De Hypotheker door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Voor Award-winnaar De Hypotheker is er vanuit de eigen achterban veel lof. Maar vooral ook niet-franchisenemers spreken met waardering over De Hypotheker. ‘Hun merknaam is bijna de beroepsnaam geworden’, ‘Volgens mij de enige franchiseketen die bekend is bij de consument’ en ‘Ik kom ze in de concurrentie niet vaak tegen, dus dat betekent dat ze de klanten goed aan zich weten te binden’, zijn hier sprekende voorbeelden van.

Award Inkomensverzekeraar

De categorie Inkomensverzekeraar is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De Amersfoortse, Callas, TAF waren door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

De innovatieve productontwikkeling en de daarbij geleverde ondersteunende softwaretools worden het vaakst genoemd bij Award-winnaar Callas. De goede voorwaarden, betaalbaarheid van de producten en de snelle administratieve afhandeling worden eveneens meer dan eens genoemd.

Award Woonverzekeraar

In de categorie Woonverzekeraar waren a.s.r. Verzekeringen, Klaverblad Verzekeringen en Nh1816 door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar a.s.r. Verzekeringen scoort goed op de digitale toegankelijkheid, een snelle en vakkundige schadeafhandeling en de goede productvoorwaarden die zelden tot ‘gezeur’ leiden. Andere pluspunten die worden genoemd zijn een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat er ondanks de digitalisering ook ruimte is voor maatwerk en persoonlijk contact. Een aantal positieve criticasters merken eveneens op dat ondanks de goede ervaringen, er altijd ruimte blijft voor verbetering.

Award Kredietverlener

In de categorie Kredietverstrekker waren ABN Amro, Defam en Interbank door hun businesspartners genomineerd voor een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt.

Award-winnaar Interbank heeft volgens de stemmers een goed acceptatieproces en er wordt oplossingsgericht meegedacht bij complexe situaties.

Het brede productaanbod waar met name ook de ondernemer van profiteert, wordt samen met de scherpe rente, door een deel van de advieskantoren als onderscheidend in de markt ervaren.

Award Innovatie en dienstverlening

Er zijn tijdens HypoVak vier Gouden Lotus Awards uitgereikt aan innovatieve ontwikkelingen op de hypotheekmarkt. Van alle Award-categorieën gaven de businesspartners bij dit onderdeel helaas het minst vaak een toelichting bij hun keuze.

Innovatieve hypotheekproduct

Voor het meest innovatieve hypotheekproduct (geïntroduceerd in het afgelopen jaar) waren de ABN Amro Duurzaam Wonen Hypotheek, ABN Amro Overwaarde Hypotheek (voor senioren) en de Jungo crowdfunding hypotheek genomineerd.

 

 

Award-winnaar is de ABN Amro Overwaarde Hypotheek (voor senioren)

Innovatieve verzekeringsoplossing

Voor de meest innovatieve verzekeringsoplossing (geïntroduceerd in het afgelopen jaar) waren de CardifHypotheek Aflos Verzekering (2019 vernieuwd), Scildon Hypotheek ORV met directe acceptatie en de TAF Maatwerk ORV genomineerd.

 

Award-winnaar is de Scildon Hypotheek ORV met directe acceptatie.

Innovatieve dienstverlening aan het intermediair

Voor de meest innovatieve dienstverlening aan het intermediair (geïntroduceerd in het afgelopen jaar) waren DAK Mijn Hypotheekdossier, FlexFront FAST klantportaal en Nationale Hypotheekbond rekentool ‘Uw hypotheek Nu & Straks’ genomineerd.

 

Award-winnaar is de Nationale Hypotheekbond rekentool ‘Uw hypotheek Nu & Straks’.

Innovatieve dienstverlening aan de consument

Voor de meest innovatieve dienstverlening aan de consument (geïntroduceerd in het afgelopen jaar) waren genomineerd a.s.r. Interactieve hypotheekofferte, Florius Financierings Belofte, HDN (Hypotheken Data Netwerk) – Handig! – Inkomensbepaling Loondienst en MUNT Hypotheken met hetKennisplatform Hypotheekleek.nu.

Award-winnaar is HDN (Hypotheken Data Netwerk) met Handig! – Inkomensbepaling Loondienst

 

Complete onderzoek

De resultaten van het gehele onderzoek worden gepubliceerd in de juni-editie van InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.