Winnaars beste serviceprovider 2020

0

Bureau DFO komt in zijn jaarlijkse onderzoek naar serviceproviders ook altijd met een lijst van winnaars per categorie. Deze komt tot stand door beoordelingen van bijna 2000 financieel adviseurs.

DFO-directeur Jurjen Oosterbaan Martinius: “Op dit moment is te zien dat veel financieel advieskantoren nog gebruik maken van meerdere serviceproviders. Bijvoorbeeld een serviceprovider voor hypothecair krediet en een andere voor schadeverzekeringen. De respondenten in het onderzoek van 2020 maken gemiddeld gebruik van 2,7 serviceproviders. Financieel advieskantoren waarderen de serviceproviders waarmee men samenwerkt gemiddeld met een 7,6.”

Hypotheken

In de categorie ‘Kleine serviceproviders hypotheken’ is dit jaar opnieuw LNI (Landelijk Netwerk Inkoopcombinatie) het hoogst gewaardeerd. Dit jaar met een gemiddelde van een 8,5. In de categorie ‘Grote serviceproviders hypotheken’ is voor het derde jaar op rij De Financiële Makelaar het hoogst gewaardeerd. In deze categorie is het volgens Oosterbaan opvallend dat VKG Hypotheken & Kredieten, De Financiële Makelaar op een haar na is genaderd. “Het verschil in de algemene waardering is nog achter de komma. Dit is typisch een voorbeeld waar financieel advieskantoren bij het selecteren van een voor hen geschikte serviceprovider vooral naar de waarderingen van de verschillende individuele aspecten moet kijken om te weten welke serviceprovider voor hun specifieke behoefte de meeste meerwaarde heeft.”

Schade

In de categorie ‘Grote serviceproviders schade’ is Turien & Co de hoogst gewaardeerde serviceprovider. Binnen deze categorie is Turien & Co de enige serviceprovider die voor het onderdeel algemene tevredenheid hoger dan een 8 scoort. In de categorie ‘Kleine serviceproviders schade’ is SUREbusiness dit jaar de hoogst gewaardeerde serviceprovider. Oosterbaan: “Overigens heeft SUREbusiness, dat zich primair met zakelijke schadeverzekeringen bezighoudt, in de afgelopen jaren een zodanige groei in aantal deelnemers doorgemaakt, dat het volgend jaar wellicht promoveert naar de categorie grote serviceproviders.”

Kredieten

In de categorie serviceproviders kredieten wordt Kredietpunt Nederland met een gemiddelde van 9,2 dit jaar als hoogste gewaardeerd. Het aantal serviceproviders kredieten neemt geleidelijk toe. Bureau DFO verwacht dat financieel advieskantoren in de komende jaren actiever gaan worden op het gebied van zakelijk krediet.

Franchiseorganisatie Hypotheken

Ook dit jaar is weer gekeken naar de franchiseorganisaties Hypotheken. Financieel Fit, met meer dan 50 franchisenemers, blijft onveranderd hoog scoren in de waardering van zijn deelnemers. Ook dit jaar wordt de organisatie het hoogst gewaardeerd.

Waardering door de jaren heen

Van achttien serviceproviders wordt dit jaar in de rapportage een vergelijking gegeven over de jaren 2018, 2019 en 2020. Oosterbaan: “Hierbij is het opvallend dat bij de meeste organisaties op de meerderheid van de onderzochte dienstverleningsaspecten over 2020 een verbetering is te zien ten opzichte van 2019, maar er zijn ook enkele organisaties dit jaar waar op vrijwel alle punten een relevante verslechtering te zien is ten opzichte van 2019. Voor het betreffende management kunnen deze resultaten een belangrijk signaal vormen om de inspanningen op te voeren om intern orde op zaken te stellen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.