Wim van de Kraats benoemd tot CRO Aegon Nederland

0

Wim van de Kraats is per 1 september 2022 benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) van Aegon Nederland. Hij wordt daarmee lid van de Management Board Aegon NL in een statutaire rol. Hij is de opvolger Willem Horstmann die Aegon op 1 februari van dit jaar verliet. In de tussenliggende periode nam Martijn Tans als interim-CRO de werkzaamheden waar.

Van de Kraats is nu Head of Operational & Model Risk Management bij Aegon Group. Hij kwam in 2004 naar Aegon om operational risk management als nieuwe, groepsbrede functie op te zetten. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende risk management functies geleid, waaronder Model Validatie, Model Risk Management, Risk Governance, Internal Control en meer recentelijk werd IT Risk management aan zijn portefeuille toegevoegd. Vóór Aegon was hij werkzaam bij Rabobank en PricewaterhouseCoopers.

Cruciale functie

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Risk is voor ons bedrijf een cruciale functie. We moeten continu een afweging maken welke risico’s we mijden en welke we bewust aangaan. Dat wordt door onze klanten van ons verwacht en de CRO speelt daarom een belangrijke rol in ons management team. Wim brengt een brede ervaring in het risk domein. En door zijn eerdere rollen binnen Aegon Group heeft hij al veel kennis over Aegon Nederland.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.