Wilbert Ouburg CRO NN Leven & Pensioen

0

Wilbert Ouburg wordt per 1 april 2021 benoemd tot CRO Nationale-Nederlanden Leven & Pensioen. Hij volgt hiermee Hans Bonsel op die deze functie sinds 1 juni 2015 vervulde. Ouburg is momenteel Hoofd Risk Management bij NN Leven en Pensioen.

Ouburg is in 2010 bij Delta Lloyd begonnen, waar hij werkzaam was in diverse expert- en managementfuncties bij de risk-afdelingen van de Delta Lloyd Groep en Delta Lloyd Leven. In 2017 werd hij Head of Risk Models bij NN Group en sinds 2019 is Ouburg Hoofd Risk Management. In deze rol is hij verantwoordelijk voor insurance en financial risk management voor NN Leven en Pensioen en als CRO business partner lid van het MT Pensioen New Business voor alle risk disciplines.

Hans Bonsel

Hans Bonsel (57) is ruim 32 jaar geleden als actuaris bij het regioteam UK/Australia van Nationale-Nederlanden begonnen. In de jaren daarna vervulde hij verscheidene senior managementfuncties binnen het Risk domein. Hij speelde daarbij een belangrijke rol in vele complexe uitdagingen, zoals de ontwikkeling van het Partieel Interne Model bij de overgang naar Solvency II, de uitrol van het Effective Control Framework en de integratie van Delta Lloyd.

Hans Bonsel zal na een periode van overdracht zijn carrière buiten Nationale-Nederlanden voortzetten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.