Wijzigingen PE plus niet grappig

0

Vanaf 1 april 2016 wijzigen de PE plus-examens. Volgens opleider Hoffelijk kunnen cursisten hierop het beste anticiperen door de PE plus-examens waarvoor ze nu aan het studeren zijn, af te ronden vóór de wijzigingen van kracht worden. Dat scheelt namelijk naast geld ook veel tijd.

De wijzigingen in de PE plus-examens hebben te maken met het uitgangspunt dat er geen ‘oude’ actualiteiten worden getoetst in de examens. Om die reden vindt er jaarlijks een revisie plaats, waar vragen over deze oude actualiteiten worden vervangen door nieuwe vragen over de ‘actualiteiten 2016’.

Laat je niet verrassen
Er zijn volgens Hoffelijk twee goede redenen om de aangekondigde wijzigingen niet af te wachten, maar nu al de laatste PE plus-examen(s) te doen: “De komende maanden heeft de cursist namelijk nog de zekerheid dat het lesmateriaal dat hij ter voorbereiding gebruikt naadloos aansluit op de huidige examens. Maar er verandert nog iets per 1 april.

De PEplus-examens bevatten vanaf dan namelijk méér vragen (met uitzondering van Hypothecair Krediet en Zorgverzekering). In sommige gevallen is dat een extra vraag die vaardigheden en competenties aftoetst. De tijd die een cursist krijgt om het examen te maken blijft echter ongewijzigd! Houd er als cursist dus rekening mee dat je voor de examens straks meer tijd nodig zult hebben dan nu het geval is.”

Nieuw lesmateriaal na 15 februari
In het lesmateriaal dat na 15 februari bij Hoffelijk wordt besteld zullen de wijzigingen zijn doorgevoerd. “Met dit lesmateriaal doe je dus het beste examen ná 1 april 2016. Maar bestel je nu lesmateriaal voor de PE plus-examens, rond deze dan vóór 1 april af.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.