Wijs ondernemer op verlenging belastinguitstel

0

Bij bijna 60.000 ondernemers lopen op dit moment belastingschulden op terwijl hun uitstel van belastingbetaling is verlopen. Ondernemers die nieuwe belastingen niet kunnen voldoen moeten het bijzonder uitstel verlengen. Dit kan nog tot en met 30 juni op de website van de Belastingdienst.

Bijna 250.000 ondernemers hebben op dit moment betalingsuitstel voor hun coronaschuld bij de Belastingdienst. Bij elkaar is hiermee zo’n 16 miljard euro gemoeid. De Belastingdienst zegt zich zorgen te maken over een groeiende groep van inmiddels bijna 60.000 ondernemers. Zij hebben na afloop van hun uitstelperiode nieuwe betalingsachterstanden opgebouwd, maar de Belastingdienst nog niet gevraagd om verlenging van hun uitstel.

Verleng bijzonder uitstel

Het is wel belangrijk om dit doen, zegt Karin Christophersen, Ketenmanager Inning en Betalingsverkeer bij de Belastingdienst. “Twijfel je als ondernemer of je voor 1 juli aan nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Dan raad ik je aan het bijzonder uitstel uiterlijk op 30 juni aan te vragen of te verlengen. Want wie het uitstel niet verlengt, komt ook niet in aanmerking voor de betalingsregeling.”

In de huidige aflossingsregeling moeten ondernemers die gebruikmaken van uitstel van betaling op 1 oktober starten met het aflossen van hun schulden. Dit mag in 36 maanden. Tot het einde van het jaar rekent de Belastingdienst 0,01% rente bij het invorderen. Alle ondernemers met bijzonder uitstel van betalen komen in aanmerking voor de betalingsregeling, mits zij na afloop van de uitstelperiode hun belastingen weer op tijd betalen. Lukt dat niet, dan kunnen zij hun betalingsuitstel verlengen tot 1 juli. Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel aanvroegen, kunnen nog tot 1 juli bijzonder uitstel van betalen aanvragen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.