Wiebes vraagt uitstel stemming over pensioenwet dga’s

0

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft de Eerste Kamer verzocht de stemming over een wetsvoorstel uit te stellen. Het gaat om de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen.

De Senaat zou dinsdagmiddag over de wet stemmen. De Telegraaf berichtte dat het voorstel waarmee directeur-grootaandeelhouders (dga’s) hun pensioen kunnen omzetten, een tegenvaller van miljarden euro’s kan opleveren voor de schatkist. Het zou de dga’s een flinke aftrekpost op de vennootschapsbelasting opleveren.

In een brief aan de Eerste Kamer vraagt Wiebes nu de stemming over het wetsvoorstel uit te stellen. “Vanuit de praktijk bereiken mij signalen over het gebruik van de mogelijkheden om de (toekomstige) indexatie van de opgebouwde pensioenaanspraken op het moment van afkoop of omzetting ten laste van de fiscale winst te brengen”, schrijft hij.

Nader onderzoek

“Met het oog op een ordentelijke besluitvorming in uw Kamer is het noodzakelijk inzicht te hebben in de effecten daarvan, in het bijzonder de grootte van de groep die hiervan gebruikmaakt of kan maken. Hiervoor dient nader onderzoek plaats te vinden.”

Wiebes schrijft dat hij waarschijnlijk met ‘flankerende maatregelen’ komt en een nieuwe datum van de inwerkingtreding van de wet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.