Wie geeft u een Gouden Lotus Award 2020?

0

InFinance reikt dit jaar voor de vijfde keer de Gouden lotus Awards Hypotheekmarkt uit. Traditiegetrouw bepalen financieel advieskantoren in Nederland de winnaars. Hiermee geven zij hun mening over de prestaties van de businesspartners en de producten en diensten die zij in de adviespraktijk voorbij zien komen.

Breng uw stem uit op Advieskeuze.nl

Update 25 maart 2020:
De huidige uitzonderlijke situatie waarin de wereld zich bevindt is niet het moment om een feestelijke award uitreiking te doen. Het Gouden Lotus Award onderzoek blijft wel actief. Gegeven stemmen blijven geldig en er kan gestemd blijven worden. Een nieuwe einddatum zal worden bepaald op het moment dat het beter past. Ook worden dan de promotionele activiteiten rond de Awards opgeschaald, waaronder de uitreiking van de wekelijkse taart (waarop alle stemmers kans maken). De Gouden Lotus Awards worden gezien de huidige omstandigheden dus uitgereikt op een nog nader te bepalen moment, of tijdens het hypothekenevent HypoVak op 27 oktober 2020 in NBC Nieuwegein.

Gouden Lotus Awards

Met welke businesspartner doet u het liefst zaken? Welke woonverzekeraar heeft de beste verzekeringsoplossingen voor de eigen woning in huis? Wie biedt de beste service bij schade in of aan de woning? Welke kredietverlener biedt zowel consument als adviseur de beste mix tussen digitalisering en persoonlijk contact? Wat was in het afgelopen jaar het meest innovatieve hypotheekproduct en welke innovatieve verzekeringsoplossing op het gebied van wonen en life events had wat u betreft veel eerder gelanceerd mogen worden? Vragen die de redactie van InFinance ook dit jaar graag aan u wil voorleggen.

HypoVak 27 oktober 2020

Er kan gestemd worden via Advieskeuze.nl. Om te borgen dat het alleen de adviseur is die de winnaars van de Gouden Lotus Awards bepaalt, brengen financieel advieskantoren in Nederland hun stem uit via de extranet-omgeving van het onafhankelijke platform Advieskeuze.nl. U kunt de vragen eenvoudig beantwoorden nadat u via deze link bent ingelogd. Iedere gebruiker van het extranet kan het onderzoek slechts eenmalig invullen en verzenden.”

Verschuivingen

Christian Bouter, medeoprichter Advieskeuze.nl: “Het is de tweede keer dat InFinance gebruik maakt van deze methodiek om de winnaars van de Gouden Lotus Awards te kunnen bepalen. Advieskeuze.nl werkt dit jaar weer graag mee. Gezien ons brede draagvlak kunnen er voldoende stemmen worden uitgebracht. We zijn heel benieuwd welke partijen dit jaar de meeste fans hebben in hun distributienetwerk. Maar vooral ook interessant om te zien of er verschuivingen in de ranking zijn ten opzichte van vorig jaar.”

Award Financiële software

Dit jaar wordt voor het eerst ook de award voor beste aanbieder van financiële software uitgereikt. Alex Klein, hoofdredacteur InFinance: “Nazorg bij financiële producten is een belangrijk en actueel thema. De zorgplicht richting de bestaande klant wordt niet altijd op zijn waarde geschat. Op veel advieskantoren is het de horde nieuwe hypotheekklanten die aan de voordeur rammelen, die de koninklijke behandeling krijgen. Helaas blijft het daarna vaak bij die eenmalige behandeling en verdwijnt de klant de portefeuille in. Gelukkig zien we ook een toenemend aantal initiatieven, waaronder het platform ClientOfficer.nl, waarbij gezocht wordt naar een goed evenwicht tussen nieuwe en bestaande klanten. Financiële software speelt daarbij een belangrijke rol. Mede daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om een award Financiële software uit te reiken.”

Geen award Franchiseketen

De award Franchiseketen wordt dit jaar niet meer uitgereikt. Hoewel de onderliggende onderzoeksresultaten interessante bewegingen hebben aangetoond, bleek het stemmen toch vooral voorbehouden te zijn aan de eigen franchisekantoren. Daarmee kwam het accent in deze categorie te veel te liggen op aantallen en minder op inhoud.

Acht categorieën

De vragen zijn opgedeeld in acht categorieën die aan het professionele hypotheekadvies zijn gelieerd:

  • Hypotheekverstrekker & Hypotheekverstrekker <3 jaar
  • Serviceprovider & Serviceprovider <700 kantoren
  • Woonverzekeraar
  • Inkomensverzekeraar
  • ORV-aanbieder
  • Kredietverlener
  • Financiële software
  • Innovatie (Hypotheekproduct, Verzekeringsproduct, Dienst aan intermediair, Dienst aan consument)

Aanmelden extranet-account

Ruim 6000 financieel advieskantoren maken gebruik van een gratis extranet-account van Advieskeuze.nl. Hiermee kunnen ze hun profiel op Advieskeuze.nl en de aangesloten partnersites beheren. Heeft uw advieskantoor nog geen gratis extranet-account van Advieskeuze.nl? Ga naar extranet.advieskeuze.nl en maak uw eigen profielpagina aan. Advieskeuze.nl helpt bezoekers om online de juiste dienstverlener in de buurt te kiezen door betrouwbare kantoorgegevens en gecontroleerde klantreviews te tonen. Voor het presenteren van een kantoorprofiel en het gebruik van het extranet hoeft er niets betaald te worden. Dat geldt ook als bezoekers via de website contact opnemen of een adviesgesprek aanvragen.

Uw stem is taart waard

Onder het motto ‘uw stem is taart waard’ wordt vanaf nu iedere week onder alle deelnemers aan het onderzoek een taart verloot en op vrijdag bezorgd op het winnende kantoor (onder de huidige omstandigheden doen we dit voorlopig niet). Elke vrijdag wordt de winnaar van die week met foto gepubliceerd in de nieuwsbrief InFinance Daily. Dus: hoe eerder u stemt hoe groter de kans op een taart voor u en uw collega’s.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.