White label-pensioentool Zwitserleven

0

Met de nieuwe white label-tool van Zwitserleven PPI kunnen adviseurs via de eigen website en onder het eigen merk een laagdrempelige basispensioen-regeling aanbieden. De regeling is volgens de pensioenverzekeraar vooral geschikt voor jonge en kleine bedrijven die nu geen pensioen opbouwen.

Na een uitvoerige pilot-fase waaraan tien onafhankelijke advieskantoren hebben deelgenomen, is de white label-tool nu beschikbaar voor alle met Zwitserleven samenwerkende pensioenkantoren. De tool biedt een oplossing voor de ‘witte vlek’, schrijft Zwitserleven in een toelichting.

Daarmee worden de honderdduizenden mensen in loondienst bij vooral jonge en kleine bedrijven bedoeld, die nu geen pensioen opbouwen. Werkgevers en vakbonden hebben in het pensioenakkoord afgesproken om samen de ‘witte vlek’ aan te pakken. En ook Stichting van de Arbeid lanceerde onlangs een plan met acties en maatregelen om de witte vlek terug te dringen. Een van de oplossingen is het ontwikkelen van een basis-pensioenregeling. Met de lancering van het white label-product heeft Zwitserleven echter al een beproefde, kant-en-klare oplossing klaarliggen, waardoor tijd en geld steken in de ontwikkeling van een oplossing niet meer nodig is, zegt Arjen van Zanten, directeur Zwitserleven PPI.

White label-tool

Met de white label-tool van Zwitserleven kan een kleine werkgever met maximaal tien werknemers volledig online een pensioen regelen en het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid verzekeren. De werkgever moet hiervoor wel een kennis- en ervaringstoets doen om te bepalen of hij voldoende verstand heeft van de materie. Slaagt de werkgever niet voor de toets, dan kan hij advies inwinnen bij de adviseur. Dit advies kan volgens Van Zanten goedkoop zijn, omdat de tool zelf eenvoud en gemak biedt. “Het voordeel voor de adviseur is dat hij via deze white label-oplossing een doelgroep kan bedienen die anders nooit bij de hem zou aankloppen. Op deze manier hopen we met elkaar de witte vlek te verkleinen zodat iedereen een goed pensioen kan opbouwen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.