Wft-diploma op basis van praktijkervaring

0

Voor adviseurs die al beschikken over de nodige praktijkervaring biedt het college Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) een alternatieve toetsmethode om een Wft-diploma te halen. De EVC-methode bestaat onder andere uit het maken van een portfolio met casussen uit de praktijk en een individueel assessment.

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties en is een toetsmethode die rekening houdt met de bestaande kennis en praktijkervaring van een kandidaat. In de nieuwsbrief Financiële dienstverleners noemt de AFM de methode ‘bij uitstek geschikt’ voor mensen die moeite hebben met het afleggen van een regulier examen door bijvoorbeeld examenvrees. De EVC-procedure is volgens het CDFD vooral relevant voor vakbekwame adviseurs die niet zelf een Wft-diploma bezitten maar werken onder het zogeheten ‘bedrijfsvoeringsmodel’.

Dure optie

Op dit moment zijn drie door het CDFD erkende exameninstituten bevoegd tot toepassing van EVC. Het gaat om: EVC Centrum Nederland, Hogeschool van Amsterdam en Wft Nivo. Het individuele karakter van de procedure heeft gevolgen voor de kosten ervan. De prijs voor het afleggen van een EVC-traject verschilt per instituut, maar ligt volgens CDFD gemiddeld tussen de € 900 en € 1.700, exclusief BTW.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.