Wettelijk register voor mediators

0

Omdat iedereen zich op dit moment mediator kan noemen, is het op lastig om het kaf van het koren te scheiden. Met het voorstel voor een wettelijk register dat de kwaliteit van mediators moet waarborgen, hoopt het kabinet mensen met een werkconflict, scheiding of zakelijke ruzie, hierbij te helpen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Dekker van Rechtsbescherming: “Een wettelijk register helpt mensen om een kwalitatief goede mediator te kiezen. Dat is positief. Als je er onderling uitkomt, met de hulp van een ander, heeft dat namelijk allerlei voordelen. De oplossing houdt langer stand en daarnaast is het voor mensen goedkoper en sneller dan een lange procedure.”

Kwaliteitseisen

Voor opname in dit register moeten mediators voldoen aan kwaliteitseisen, zoals een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid, psychologische-, communicatieve- en juridische vaardigheden, specifieke opleidingseisen en het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.