Wet Betaaltermijnen: MKB binnen 30 dagen betalen

0

Vandaag start de internetconsultatie van de wetswijziging die grote bedrijven verplicht de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller te betalen. De betaaltermijn wordt gehalveerd van ‘binnen 60 dagen’ betalen, naar ‘binnen 30 dagen’ betalen.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft samen met minister Sander Dekker van Rechtsbescherming aan deze wetswijziging gewerkt. Eerder dit jaar stuurden de bewindspersonen de uitkomsten van de evaluatie van de huidige Wet betaaltermijnen grote bedrijven naar de Tweede Kamer. Uit die evaluatie bleek dat betalingen steeds minder snel gebeuren.

Volgens minister Sander Dekker blijven kleine ondernemers meer dan veertig dagen zitten met onbetaalde rekeningen. “Omdat er geen enkele goede reden is om mensen zo lang te laten wachten op hun geld, verplichten we grote bedrijven sneller hun rekeningen te betalen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.