Werknemer niet gecharmeerd van mediation

0

Werknemers weigeren bij een arbeidsconflict relatief het vaakst de mogelijkheid om nader tot elkaar te komen via mediation. Volgens een onderzoek van GecertificeerdeMediators.nl weigert 19,5% van de werknemers de mogelijkheid tot bemiddeling. Bij werkgevers ligt dat percentage op 8,8%.

In arbeidsrechtzaken wordt mediation het vaakst voorgesteld door de werkgever (27,1%). Dit percentage ligt duidelijk lager bij werknemers. Bij slechts 9,4% van de onderzochte zaken werd mediation geïnitieerd door de werknemer. Bedrijfsartsen zijn na werknemers verantwoordelijk voor het grootste deel van de initialisatie van een mediationtraject (24%). In enkele gevallen werd mediation geopperd door een andere partij, zoals het UWV. In iets meer dan een derde (36,5%) van de gevallen was het aan de hand van de documentatie onmogelijk om te bepalen welke partij het initiatief nam tot bemiddeling.

Winnen van rechtszaken

Werknemers die weigeren mee te werken aan mediation winnen volgens het onderzoek 25% minder zaken dan werknemers die hiertoe wel bereid zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.